TipTOP lessen

Toneel- en danslessen voor jongeren met een verstandelijke handicap

Iedere maandagavond komen we met een leuke groep jongeren samen om te dansen en toneel te spelen. Tijdens deze lessen doen we verschillende toneel- en dansspellen. Gedurende het jaar bereiden we ons voor op een echte voorstelling voor onze familie en vrienden. Het belangrijkste bij ons is dat iedereen zichzelf kan zijn en plezier maakt, terwijl we ook nog elke week werken aan coördinatie, lichaamsbewustzijn, muzikaliteit en jezelf uitdrukken.

Wil je ook een keer mee komen doen? Neem dan contact op met de docenten Maud en Sanne via tiptop@topveldhoven.nl.

Liefde is Alles (2021)

Wat handig is om te weten:

  • De lessen zijn vanaf 18 september 2023 op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Er zijn geen lessen in vakanties. 
  • De lessen vinden plaats in de Rabozaal in muziekschool Art4U in Veldhoven.
  • Je krijgt leuke dans- en expressielessen van twee enthousiaste juffen.
  • Er is een optreden aan het einde van het jaar voor al je familieleden en vrienden, bij Art4U.
  • Voor verdere informatie en tarieven kunt u het beste e-mailen met tiptop@topveldhoven.nl.

Docenten

Sanne van Berkel

Sanne van Berkel: spel en regie

Sanne is net afgestuurd aan haar Theaterstudie in Tilburg waar ze zich vooral heeft gespecialiseerd in spel en regie. Ze heeft in 2022 musicallessen gegeven aan leerlingen tussen de 6 en 12 jaar en ze heeft een eigen musical geschreven en geregisseerd in 2023.

Buiten het lesgeven staat ze zelf graag op het podium en is ze daar dan ook regelmatig te vinden. Van kleins af aan speelt ze al mee in verschillende producties en heeft ze lessen gehad in spel, dans en zang. Stilzitten is iets wat ze dan ook niet graag doet.

Sanne vindt het belangrijk dat er een positieve en fijne sfeer is, dat de groep elkaar leert kennen en dat ze samen werken naar een geweldig eindresultaat.

Maud de Kroon: dans

Maud is in 2021 afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg. Tijdens haar eindstage is zij zich gaan specialiseren rondom inclusiedans, want dans is voor iedereen! Na haar studie is ze vrij snel aan de slag gegaan als docent in het speciaal onderwijs. Daar geeft ze kunstlessen en is ze betrokken bij de ontwikkeling van de leerlingen tussen de 12 en 15 jaar.  

Ook geeft ze nog steeds danslessen in verschillende dansstijlen. Modern, jazz, klassiek ballet en floorwork zijn helemaal haar ding. Van kinds af aan volgt ze al danslessen en is ze bezig met sport.  

In haar lessen staan creativiteit, plezier, lichaamsbewust zijn en hard werken voor op. Ook is er ruimte voor gezelligheid en moet elke les een feestje zijn!  

Maud de Kroon

TOP Veldhoven

Maud en Sanne zijn al langer bekend bij TOP. Zo hebben zij elkaar dan ook leren kennen. Sanne heeft meegespeeld van 2013 tot 2022 en Maud deed mee van 2014 tot 2018. Maud is daarna wel betrokken gebleven bij alle producties als floormanager. Sanne heeft afgelopen jaar als backing vocals meegedaan in de band en zal aankomend jaar regieassistent zijn bij de nieuwe productie.