Docenten

Voor onze nieuwste productie heeft Evelien Luiten weer een gaaf script geschreven. Evelien geeft de zang- en spellessen. Jasmijn Grooten verzorgt voor de voorstelling de danslessen en choreografie. Samen met de organisatie hebben zij ook de regie van deze productiegroep in handen. Maarten de Bekker neemt de muzikale leiding op zich doceert in samenzang. Evelien, Jasmijn en Maarten zijn enthousiaste en bevlogen docenten met passie voor hun vak. Dit TOPteam heeft er zin in en staat voor de talentvolle cursisten klaar!

Evelien Luiten: Spel & zang

Tijdens de opleiding Muziektheater aan het Codarts Conservatorium, is Evelien gespecialiseerd in zowel spel als zang. Dat gecombineerd met haar grote passie voor lesgeven, is zij actief als docent in beide richtingen. ‚Äč

Tijdens haar opleiding gaf ze zanglessen en auditietrainingen aan jongeren en volwassenen. Daarnaast volgde ze een minor muziekeducatie om zich verder te specialiseren in het lesgeven.

Sindsdien heeft Evelien op diverse plaatsen lessen verzorgd, als zangdocent, regisseur en/of toneeldocent: Kunstkwartier, Me on Stage, Mijn muziekles, Pitboel Artschool en ECI cultuurfabriek. Op dit moment is ze werkzaam bij het Jong Laagland als theatermaker en bij ToekanTalent als zangdocent. Ook zingt ze regelmatig met een klein bandje. 

Evelien vindt het belangrijk dat er een fijne sfeer is tijdens haar lessen zodat iedereen de ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Niet alleen het resultaat, maar ook het proces daar naartoe is heel belangrijk!

Jasmijn Grooten: Dans

Jasmijn heeft in 2012 haar diploma behaald aan de Dansacademie van ArtEZ in Arnhem, waar zij is afgestudeerd in de richting Docent Dans. Tijdens haar opleiding heeft zij les gehad in de stijlen Modern/Contemporary, klassiek ballet, jazz, streetdance/hiphop en improvisatie/compositie. Zowel binnen als buiten haar opleiding heeft zij veel podiumervaring opgedaan. En nog steeds staat ze graag op het podium met Queens Musical Theatre.

Naast TOP geeft Jasmijn danslessen op verschillende dansscholen, waar zij met veel plezier lesgeeft aan dansers in verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast geeft zij dansworkshops door het hele land.

In Jasmijn lessen wordt hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor een grap en een babbeltje. Zolang elke leerling zich gezien en gesteund voelt en er een fijne werksfeer is zij een happy teacher! 

Maarten de Bekker

In zijn jeugd doorloopt Maarten de Veldhovense Muziekschool voor piano en hij slaagt met lof voor alle te behalen examens. Daarna volgt hij nog een aantal jaren lessen bij de Eindhovense componist Wouter van den Berg. Muziek is voor hem een zeer grote passie en hobby.

Vanaf zijn jeugd is Maarten op de piano een veelgevraagd begeleider voor solisten en diverse bandjes in zowel het populaire als klassieke genre. Ook zingt Maarten al jaren bij verschillende muzikale ensembles en koren in Veldhoven. 

Vandaag de dag richt Maarten zich steeds meer op het muzikaal coachen van jonge musici en bands waarbij hij zijn muzikale levenservaring probeert over te dragen op de jonge generatie van nu. Binnen TOP Veldhoven is Maarten verantwoordelijk voor het schrijven van alle arrangementen, zowel voor de cast als de band. Daarnaast is hij leider en pianist van de band en ondersteunt hij de cast bij het instuderen van de zangpartijen.