Terugblik seizoen 2021-2022

De Tweedeling

Op 16 en 17 juli 2022 bracht TOPVeldhoven haar productie De Tweedeling. Deze voorstelling omvatte een indrukwekkend oorlogsverhaal. Een verhaal over polarisatie en propaganda, over gedwongen worden een kant te kiezen in een onmogelijke situatie.

Onze hele cast, van nieuwe talenten tot ervaren toppers, speelde beter dan ooit! Angst en verdriet werden doorlopend verweven met bevrijdende humor en sfeervolle muziek, en de prachtige choreografie vertelde een eigen verhaal. De veelal handgemaakte kostuums en het grote, rauwe decor werden prachtig uitgelicht in de theaterzaal van De Schalm. Het publiek reageerde met vertwijfelde stilte en uitbundig applaus. 

Onze productiegroep was eenmalig groter dan anders, wat tot een andere opzet leidde: de hele voorstelling is door twee verschillende groepen van 15 leerlingen ingestudeerd en in totaal vier keer uitgevoerd. Het bleek organisatorisch een hels karwei, maar leverde ook een uniek resultaat. Fascinerend om te zien was dat hetzelfde verhaal en dezelfde muziek door alle spelers zo eigen zijn gemaakt dat het toch twee echt verschillende voorstellingen werden. Bijna 1000 bezoekers hebben hiervan genoten.

De gastgroep van dit jaar was een groep Veldhovense ouderen. Sommigen van hen hebben de oorlog nog meegemaakt, wat een extra betekenis gaf aan het verhaal. Zij genoten van hun kans om op hun leeftijd nog op het podium te schitteren. Ook de leerlingen van de cursusgroep van 2021-’22 stonden vier keer in de spotlights.

We zijn enorm trots op onze productiegroep, de creatieve docenten en alle vrijwilligers. Met deze voorstellingen heeft TOP de lat weer een stukje hoger gelegd.